W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Zielona sałatka z grillowanych warzyw

Opublikowano: 2012-06-25
Przepis na zieloną sałatkę z grillowanych warzyw.
Przepis na zieloną sałatkę z grillowanych warzyw.

Składniki:

  • Główka sałaty rzymskiej
  • Pęczek szparagów
  • Pęczek dymki
  • 4 łyżki oleju
  • Na sos:
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • Sok z połowy cytryny
  • Przyprawa grill klasyczny KAMIS
  • Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up!



Przygotowanie:
Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa.



Facebook
 

COUNT:31