W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Ziemniaczki z grillowanymi warzywami podane z twarożkiem czosnkowym

Opublikowano: 2013-05-02
Przepis na ziemniaczki z grillowanymi warzywami podane z twarożkiem czosnkowym.
Przepis na ziemniaczki z grillowanymi warzywami podane z twarożkiem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 paczka ziemniaczków McCain Crunchy Wedges
  • 250 g kremowego twarożku
  • 50 ml mleka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki mielonego kuminu
  • Ocet winny
  • 1 pęczka natki pietruszki
  • 1 młoda cebulka (60 g)
  • 1 czerwona papryka (250 g)
  • 1 żółta papryka (250 g)
  • 1 duża cukinia (250 g)
  • 1 bakłażan (300 g)
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól


Przygotowanie:

  1. Czosnek obrać ze skórki, rozgnieść, posypać łyżeczką soli i rozetrzeć na gładkie puree. Pietruszkę umyć, osuszyć, oberwać listki i posiekać.
  2. Razem z twarożkiem wymieszać czosnek, mleko, pieprz, kumin i ocet winny. Na koniec dodać cebulkę pociętą w drobne pierścienie.
  3. Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i obie połówki rozkroić raz jeszcze na pół. Z bakłażana i cukinii odciąć końcówki i pokroić wzdłuż w plastry grubości ok. 1 cm.
  4. Ziemniaczki McCain ugrillować.
  5. Warzywa posmarować z obu stron oliwą i opiekać na grillu z obu stron. Przed podaniem ściągnąć skórę z papryki.
  6. Podawać razem z ziemniaczkami i czosnkowym twarożkiem.


Fot. McCain
IP



Facebook
 

COUNT:29