W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Zupa dyniowo-kokosowa

Opublikowano: 2011-10-30
Przepis na zupę dyniowo-kokosową
Przepis na zupę dyniowo-kokosową

Składniki:

miąższ z dyni – 60 dkg
mleko kokosowe – 2 szklanki
sos rybny – 2 łyżki
garść liści kolendry
czarny pieprz mielony
dymka – 1 szt
szalotka – 3 sztuki
bulionetka bulion drobiowy Knorr


Sposób przygotowania:

Przysmaż szalotki na oleju.
Następnie obierz je, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż na później. Miąższ dyni pokrój w kostkę.
Przygotuj 0.5 l bulionu z wody i Bulionetki Knorr.
Do dużego garnka wlej mleko oraz bulion. Dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól (jeśli uznasz to za konieczne), po czym gotuj na małym ogniu do momentu, gdy dynia będzie miękka (ok. 10 minut).
Całość wymieszaj z sosem rybnym i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posyp zupę pieprzem i dymką.



Facebook
 

COUNT:31