W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Zupa szparagowa

Opublikowano: 2013-09-08
Przepis na zupę szparagową.
Przepis na zupę szparagową.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka (5-jajeczny, z pszenicy durum) – 250 g
  • wiązka białych szparagów
  • woda – 0,75 l
  • sos sojowy – 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% – 100 ml
  • śmietana kwaśna 18% – 100 ml
  • masło – 1 łyżka
  • mąka – 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku


Wykonanie:
Międzybrodzki Makaron krajanka gotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Część z główką należy wyciągnąć, a doły zmiksować z wodą, w której się gotowały. Następnie przetrzeć przez sito, tak aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy oraz biały pieprz do smaku. Na koniec dodajemy makaron i szparagi z główką.

Fot. Międzybrodzki Makaron
IP



Facebook
 

COUNT:31