W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Zupa z soczewicy

Opublikowano: 2011-04-16
Zupa z soczewicy


Składniki:
- - 1 i 1/2 szklanki
- Rosół wołowy Knorr - 4 kostki
- Marchew - 2 sztuki
- Pietruszka - 2 sztuki
- Cebula - 1 sztuka
- Seler - 1/2 sztuki
- Ząbek czosnku - 3 sztuki
- Sok z cytryny - 2 łyżki
- Pieprz
- Posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
- Pokruszony ser feta - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:
1. Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 min, a następnie ugotuj do miękkości w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr oraz obranych jarzyn i czosnku.
2. Usuń ugotowane jarzyny z wyjątkiem marchwi i czosnku. Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, resztę zupy zmiksuj. Dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
3. Dopraw zupę sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta. Doprawić do smaku.



Facebook
 

COUNT:31